Toyota mest solgte bilmærke i januar

Toyota er kommet flyvende fra start i 2022. Med 857 indregistrede personbiler topper den japanske mobilitetskoncern listen over de mest solgte bilmærker i Danmark i januar.

Det generelle bilsalg i Danmark er faldet 8 procent i januar sammenlignet med samme måned i fjor, men på trods af den generelle nedgang i markedet har Toyota øget sit salg med 44 procent. Tre ud af fire nyregistrede biler fra Toyota var i januar elektrificeret i form af enten hybrid, plug-in hybrid, el eller brint.

Tirsdag den 1. februar 2022

Toyota stryger til tops på listen over de bedst sælgende bilmærker i Danmark i januar. Det viser helt nye tal fra De Danske Bilimportører. 857 nyregistrede biler med Toyota-logo på trillede ud fra de danske forhandlere i årets første måned, hvilket er en stigning på 44 procent sammenlignet med samme måned året før.

Stigningen hos Toyota skal ses i lyset af et ellers generelt faldende salg af personbiler i Danmark, hvor der samlet set blev nyregistreret 9.407 personbiler i januar. Det er et fald på 8 procent i forhold til januar 2021.

Tre ud af fire af de nyregistrede biler fra Toyota var i januar elektrificeret i en eller anden form – det vil sige enten som hybridplug-in hybrid, el eller brint. Faktisk var Toyota det eneste bilmærke, der i januar registrerede biler inden for alle fire nævnte teknologier. Det understreger Toyotas multiteknologiske tilgang for at reducere CO2 på mest optimal vis.

Samspil af forskellige teknologier

Ifølge Toyota sker reduceringen af CO2 nemlig mest effektivt gennem et samspil af flere forskellige teknologier. Markeder og forhold rundt omkring i verden kan være meget forskellige, ligesom energikilder og menneskers transportbehov typisk også er meget forskellige på tværs af lande og kontinenter.

Den teknologi, der reducerer CO2 mest optimalt et sted i verden, reducerer ikke nødvendigvis CO2 på mest effektiv vis et andet sted, lyder det fra Toyota.

Planen er helt klar for Toyota i Europa. Her vil man allerede nå 100 procents reduktion af CO2 fra alle nye Toyota-modeller i 2035 – og i visse lande flere år tidligere. Derudover vil samtlige produktionsfaciliteter i Europa i 2030 være helt CO2-neutrale.

50 procent flere elektrificerede biler

Ser man på salget af elektrificerede biler som hybrid, plug-in hybrid, el og brint, blev der solgt 3.582 biler i januar i Danmark. Det er en stigning på 50 procent. Toyota indtager også her den absolutte topplacering med 653 elektrificerede biler, hvilket svarer til 18 procent af markedet og en fremgang på 87 procent sammenlignet med januar 2021.

Toyotas resultat i januar i Danmark kommer i kølvandet af koncernens globale salgstal for 2021, der blev offentliggjort i den forgangne uge. Her kunne Toyota melde om et øget salg på verdensplan med over 10 procent sammenlignet med 2020 og i alt 10,5 mio. solgte biler.

I Danmark var den mest populære Toyota-model i januar minibilen Yaris med 317 nyregistrede biler, mens der blev indregistreret 219 biler af Toyotas nyeste skud på bilmodel-stammen, Yaris Cross. Det gjorde den helt nye mini-SUV til den næstmest solgte Toyota i januar.